Choď na obsah Choď na menu

Brigáda na útulni pod Minčolom

17. 11. 2022

Pod Minčolom chladno, ale ľudsky...

Polovica novembra je v kalendári turistiky zapísaná ako Brigáda na útulni pod Minčolom –študentský výstup na Minčol. V Kronike KST Mladosť ODEVA Lipany evidujeme už prvé tieto aktivity z rokov 1996/97. Základňa vtedy ešte bola na Lesníckej chate na Potokoch (Andrej Sabatula). Nežnú revolúciu sme si snažili pripomenúť aktívnym stretnutím spojeným nielen s pohybom a výstupom na Minčol, ale aj prípravou útulne pre skialpinistov, bežkárov a pocestných na zimu.
Aj toho roku (17.11.2022) sme so skvelou partiou žiakov Základnej školy Komenského 113(Zuzka Sladkovská), študentov Gymnázia Lipany (Dodo Sobota) a turistov KST Mladosť ODEVA Lipany - celkovo v hojnom počte cca 40 turistov pripravili drevo na zimnú sezónu, natreli striešky informačných tabúľ (Jožko Saxa a Jožko Kaščák) a upravili zamokrenú časť chodníka pri studničkách pod útulňou...
ĎAKUJEME aj doprave Miloša Kušníra z Lipian na Potoky, technike Beďa Smetanu - popadané stromy spod útulne pritiahol na porez, Radka Bednára a Tibora Hlušku, ktorí narezali vetvy na menšie časti a základnému táboru Baru HRADSKÉ, kde sme ochutnali po práci špeciality.
Počasie bolo chladné a padal prvý sniežik, ale my sme sa zohriali nielen prácou, ale aj chutným čajíkom a rozhovormi s priateľmi. Hoc nie všetko sa nám podarilo, tak ako sme chceli, urobila sa značná časť práce. Tešíme sa o.i. na Silvestrovský výstup na Minčol 31.12.2022.
ĎAKUJEME.

brigada.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2022-11 Brigáda na útulni pod Minčolom