Choď na obsah Choď na menu

Stretnutie 4 okresov na Minčole - 30. ročník

15. 9. 2019

5. september už tradične patrí stretnutiu turistov na Minčole. Tento rok to bolo už po 30. krát, čo KST Mladosť Odeva Lipany zorganizoval stretnutie turistov zo 4 okresov (Prešov, Sabinov, Bardejov a Stará Ľubovňa) na vrchole Minčola 1.157 m.n.m. Na vrchol k pylónu a neskôr k sv. Krížu, tento rok zavítalo celkom vyše 500 turistov a priateľov prírody nielen zo všetkých dolín spod Minčola, ale aj blízkeho či vzdialenejšieho okolia, vrátane veľkej skupiny poľských turistov. Za krásneho slnečného jesenného počasia sa stretli turisti aj neturisti, jednoducho všetci tí, ktorí majú radi prírodu a mohli sa tak nielen pokochať jej nádherou, ale aj stretnúť priateľov a načerpať veľa fyzických i duchovných síl. Po oficiálnej časti príhovorov zástupcov všetkých zúčastnených okresov zaznela turistická hymna „Slovensko naše“, ktorá sa rozliehala do všetkých dolín. Ďalším bodom programu boli súťaže pre deti, ktoré vystúpili na vrchol. 

O 13:00 hod. sa konala pri kríži na predvŕši Minčola sv. omša k sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ktorú celebroval pán farár Michal Marčák. Jeho slová povzbudenia a prostredie museli zanechať stopu v každom, kto prišiel na sv. omšu konanú v najkrajšom chráme, ktorou je samotná príroda.

Pri útulni pod Minčolom bolo následne pre všetkých pripravené občerstvenie a chutný guláš.

Na záver by som chcel poďakovať všetkým, ktorí prispeli k organizácii a zdarnému priebehu tohto krásneho podujatia a tešíme sa na stretnutie znova o rok.

Beťo Majtner

magnetka.jpg

 

Propozície na stiahnutie.

 

4_okresy_2019a.jpg4_okresy_2019b.jpg

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky 2019-09 Minčol