Choď na obsah Choď na menu

Podminčolská stopa 2019

Azúrové nebo, skoro jarný sneh...


V sobotu 16. februára 2019 sme v lokalite Lúčka – Potoky napísali ďalší diel športového podujatia s dlhou, aj keď prerušovanou históriou, Podminčolskej stopy. Objednaný autobus, pripravená trať Jankom Urdom, získané prostriedky od KN Modrá Torysa a od sponzorov, overená logistika, správni ľudia KST Mladosť Odeva Lipany na správnych miestach, azúrové nebo, skoro jarný sneh, basic camp u rodiny Pillárových v bare Hradské... to sú základné atribúty ročníka 2019.
Skialpinisti (sedem mužov a jedna žena) sa vybrali na 4 100 m dlhú trať, totožnú z behom na vrchol Minčola. Na útulni im študenti Gymnázia Lipany pripravili čaj a v cieli ich očakával Gabi Kuchár a Rasťo Stanek. Trať je často navštevovaná skialpinistiami, bežkármi, ale aj pešími turistami a tak to to bolo aj teraz. Akciu prišli podporiť o. i. aj študenti III.A triedy Gymnázia Lipany.
Bežkárom bol vytvorený okruh, ktorý viedol po lesných svažniciach okolo poľovníckej a lesníckej chaty na Potokoch. Dvadsať účastníkov v rôznych vekových kategóriách si vyskúšali stúpanie, ale aj pomerne rýchly zjazd v okolí Kalinovského potoka.
Potešila najmä účasť našich najmenších športovcov v doprovode rodičov, alebo aj učiteľov zo základnej školy Komenského 113 Lipany Zuzky Sladkovskej, Terky Križalkovičovej a Katky Pacindovej.
Víťazmi sa stali: Tamarka Andrašková (Lipany), Max Hoza (Lipany), Anna Lukáčová (Lipany), Martin Sivuľka (Kamienka), Tomáš Blaščák (CTK Čergov), Katarína Karlíková (CTK Čergov), Terézia Križalkovičová (Lipany), Tomáš Seman (Vrtuľníkove krídlo Prešov) – gratulujeme!

Diplomy, poháre, medaily, vecné ceny, izotonické nápoje, impregnačné spreje – to všetko im bolo udelené.
Po záverečnom spoločnom fotení (fotky sú na fb, ale aj na webstránke KST Mladosť ODEVA Lipany) sme si ešte stihli vychutnať, okrem dobrôt z kuchyne našich turistiek a od Peťa Kandráča, aj tretie miesto v slalome MS našej skvelej Petry Vlhovej a poniektorí aj zabíjačku v obci Lúčke.
Víťazmi sa však stali všetci tí, ktorí prišli a užili si nádherné počasie, ďaleké výhľady, stretnutie s priateľmi, chutnú kapustnicu v podminčolskej prírode odchádzajúcej pani zimy.
Ďakujem všetkým!

PaedDr. Jozef Sobota, organizátor obnovenej Podminčolskej stopy

 

 

pms-2019.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2019-02 Podminčolská stopa