Choď na obsah Choď na menu

Hornotoryský Tončov kotlík - 4. ročník

Dňa 22.7.2019 zorganizoval KST Mladosť Odeva Lipany v spolupráci s KN Modrá Torysa otvorené majstrovská vo varení kotlíkového guláša. Zdrojovou myšlienkou na uskutočnenie tejto akcii bola snaha pripomenúť si nášho bývalého člena a dlhoročného majstra vo varení guláša, ktorý už nie je medzi nami, Antona Bednára ako aj vzájomné porovnať si kuchárske umenie jednotlivých družstiev.

Na 4. ročník sa prihlásili celkom 4 tímy z Lipian a okolia, ktorí si zmerali svoj kulinársky kumšt a pripravili skvelé guláše pre 250 návštevníkov, ktorí zavítali na Hradisko v Lipanoch, aby podporili svoje družstvá, alebo si len tak pochutnali na guláši a strávili príjemné sobotňajšie popoludnie, k čomu prispelo aj nádherné letné počasie.

Po 4 hodinách varenia zhodnotila odborná porota snahu a kumšt jednotlivých súťažiacich a vybrala 3 najlepšie guláše.

Na 1. mieste sa umiestnil tím „Gľacariky“ pod vedením p. Radačovského, na 2. mieste sa umiestnili „Susedia“ pod vedením Zuzky Klembarovej a na 3. mieste skončili „Vegánky“ s kapitánkou Emou Klembarovou.  Cenu verejnosti získal tím Gľacariky.

Poďakovanie patrí aj Vladovi Kocúrekovi z Hradiska Lipany za skvelé zázemie, ktoré nám poskytol počas celej našej akcie.

 

tk_2019d.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2019-06 Tončov kotlík