Choď na obsah Choď na menu

Beh na vrchol Minčola 17. ročník - výsledky

10. 6. 2018

Výsledkové listiny:

Výsledková listina 2018

Absolútne poradie 2018

Detské kategórie 2018

 

KST Mladosť Odeva Lipany, mesto Lipany a komunitná nadácia Modrá Torysa zrealizovali 17. ročník behu do vrchu "Na vrchol Minčola".

Pretek je súčasťou Čergovského pohára, ktorý pozostáva z 4 podujatí:

 

To tu ešte nebolo

Jedno z najstarších športových podujatí v regióne – Beh na vrchol Minčola v nedeľu 10. júna 2018 napísalo 17. ročník svojej histórie. Príprava na preteky spočívala v príprave trate od ústia Kalinovského potoka, cez útulňu pod Minčolom, na Minčol. Základný tábor je už dlhoročne na poľovníckej chate PZ Buková. Ceny a sponzorské venovali naši športoví priatelia –ĎAKUJEME!!!. KN Modrá Torysa nám poskytla grant.
Po peripetiách z minulého roku sme museli zmeniť logistiku akcie - do cieľa sme vynášali cieľové zariadenie a občerstvenie pre bežcov zo sedla pod Minčolom, kam ich vyviezol Vlado Gáll. Ráno sme navarili guláš (Jožko Saxa, Ondrej Benc) a langoše (Evička Kazimírová, Dominika Brincková), pripravili pitný režim v bufete (Ruženka Semanová, Sofia Angelovičová) a čakali na bežcov. Tušili sme, že ich bude veľa, ale že ich bude až 127 (!) v hlavnej kategórii a 38 v detských kategóriách to sme veru netušili. Medzi zapísanými boli až piati doterajší víťazi (Tibor Tisza, Tomáš, Višňovský, Andrzej Dlugosz, Adrián Vavrek, Štefan Rácz), reprezentant Slovenska v behu na lyžiach Peter Mlynár. Preteky odštartoval primátor mesta Lipany Ing. Vladimír Jánošík. Víťazom sa stal Andrzej Dlugosz (Ubiquinol – Poľská republika). Najrýchlejšia žena bola Alena Farkašová (
AC Michalovce). V detských kategóriách vyhrali: Terezka Tejbusová (Lipany), Maxim Hoza (Lipany), Kristián Šoltýs (Lúčka), Katarína Tobiášová (Lipany), Benjamín Mizerák (Lúčka), Kristína Slaninová (Lipany). Pre najlepších boli pripravené diplomy, poháre, tričká, vecné ceny a aj finančné prémie. Víťazom gratulujeme.
Po ukončení pretekov prebehla tombola so zaujímavými cenami a posedenie v družnej debate. Všetci sme boli radi, že nám počasie prialo a aj keď bolo veľmi teplo, neprišla búrka. Akciu zabezpečoval aj zdravotník. Tešíme sa na ďalšie preteky Čergovského pohára 2018 – Čergovský umirák, Beh na Kráľovú studňu, Hornotorýský horský beh Demiankou, Beh hrebeňom Čergova. Na pretekoch boli aj všetci organizátori – Ján Feltovič, Ondrej Janiga, Marián Dudra, Dodo Sobota, Lukáš Višňovský, autorka celkového hodnotenia Danka Turlíková a Marcela Bujňáková – zástupkyňa hlavného donora. Akcia sa konala pod záštitou KST Mladosť ODEVA Lipany.

Ján Feltovič, Martin Jura, Dodo Sobota – organizátori

 

beh-na-mincol---propozicie-17.-rocnik-newa.jpgbnvm_2018d.jpgPrihláste sa pomocou on-line formulára + uhraďte platbu do 7.6.2018 (štvrtok) a zaplatíte zvýhodnené štartovné. Sumu podľa zaradenia do kategórie pošlite na účet SK47 0900 0000 0050 7564 3564. Ako variabilný symbol uveďte dátum narodenia a do poznámky zadajte meno,  priezvisko a kategóriu.

On-line prihlasovanie je už ukončené !!!   

Prihlásiť sa môžete už len pred štartom.

Prihlasovací formulár..... 

Zoznam prihlásených pretekárov