Choď na obsah Choď na menu

Hornotoryský Tončov kotlík - 2. ročník

17. 6. 2017

V tretiu júnovú sobotu – 17.6.2017 zorganizoval KST Mladosť Odeva Lipany v spolupráci s KN Modrá Torysa otvorené majstrovská vo varení kotlíkového guláša. Zdrojovou myšlienkou na uskutočnenie tejto akcii bola snaha pripomenúť si nášho bývalého člena a dlhoročného majstra vo varení guláša, ktorý už nie je medzi nami, Antona Bednára ako aj vzájomné porovnať si kuchárske umenie jednotlivých družstiev.

Na 2. ročník sa kvôli nepriaznivému počasiu (chladno a dážď) prihlásilo celkom 5 tímov z Lipian a okolia, ktorí si zmerali svoj kulinársky kumšt a pripravili skvelé guláše pre 250 návštevníkov, ktorí zavítali do Špárovej doliny aby podporili svoje družstvá, alebo si len tak pochutnali na guláši a strávili príjemné sobotňajšie popoludnie, k čomu prispelo aj nádherné letné počasie.

Po 4 hodinách varenia zhodnotila 3 členná odborná porota snahu a kumšt jednotlivých súťažiacich a vybrala 3 najlepšie guláše. Na 1. mieste sa umiestnil tím "Polienko" pod vedením p. Radačovského, na 2. mieste sa umiestnila „Vareška“ pod vedením Jakuba Dvorščáka z Lipian a na 3. mieste skončili KST Mladosť odeva Lipany pod vedením Ľuba Smetanku.  Cenu verejnosti získal tím KST Lipany.

O skvelú zábavu počas varenia sa postaral country spevák Ján Figura a poďakovanie patrí aj Moterestu Špárová za skvelé zázemie, ktoré nám poskytli počas celej akcie.

 

htk-2017.jpg