Choď na obsah Choď na menu

Symbolický cintorín

22. 10. 2016

„Dobrý gazda čaká na poli“

Ani nevľúdne počasie plné chladu a dažďa neodradilo skalných turistov z Gymnázia Lipany a KST Mladosť ODEVA Lipany zúčastniť sa tradičnej akcie na Symbolickom cintoríne pod Ostrvou. Model Aladin však predpovedal, že v Tatrách už zrážky nebudú, čo sa potvrdilo a naviac ako bonus, sme zažili aj lúče jesenného slnka.

Zo Štrbského plesa sme sa vybrali po rozmočenom chodníku  magistrálou na Popradské pleso a následne ku cintorínu pod Ostrvou. Pri kladení sviečky sme stretli Joža Kubániho z televízie JOJ, ktorý hneď spravil interview s vedúcim akcie (môžete si pozrieť v TV novinách z 22.10.2016).

Jaro Švorc z horskej služby previedol štatistiku – v Tatrách pribudlo trinásť obetí na našej a 22 na poľskej strane. Celkom je evidovaných 1189 obetí. Následne prebehla omša. Akciu doprevádzali goralskí hudobníci a speváci.

Na Chate pri Popradskom plese sme sa osviežili, pokochali pohľadmi na Ostrvu a okolité končiare, ktoré sa odkryli v plnej nádhere beloby snehu  a vybrali sa cestou na zastávku Popradské pleso.

Vlado Plavčan v autobuse TJ ODEVY Lipany ukončil akciu slovami: „dobrý gazda čaká na poli“ a mal pravdu!

PaedDr. Jozef Sobota, vedúci akcie

 

sc.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2016-10 Symbolický cintorín