Choď na obsah Choď na menu

Stretnutie 4 okresov na Minčole

15. 9. 2016

peciatka-4-okresy-na-mincole.jpgKST Mladosť Odeva Lipany zorganizoval 27. ročník stretnutia turistov 4 okresov (Prešov, Sabinov, Bardejov a Stará Ľubovňa) na vrchole Minčola 1157 m.n.m.

15. september už tradične patrí stretnutiu turistov na Minčole. Tento rok to bolo už po 27. krát, čo KST Mladosť Odeva Lipany zorganizoval stretnutie turistov zo 4 okresov (Prešov, Sabinov, Bardejov a Stará Ľubovňa) na vrchole Minčola 1.157 m.n.m. Na vrchol k pylónu, resp. k sv. Krížu, tento rok zavítalo celkom vyše 400 turistov a priateľov prírody. Za krásneho jesenného počasia sa stretli turisti aj neturisti, jednoducho všetci tí, ktorí majú radi prírodu a mohli sa tak nielen pokochať jej nádherou, ale aj stretnúť priateľov a načerpať veľa fyzických i duchovných síl.

O 13:00 hod. sa už tradične konala sv.omša k sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ktorú celebroval pán farár Michal Marčák. Pri útulni pod Minčolom bolo pre všetkých pripravené občerstvenie a chutný guláš.

Na záver by sme sa chceli poďakovať všetkým, ktorí prispeli k organizácii a zdarnému priebehu tohto krásneho podujatia a tešíme sa na stretnutie znova o rok.

4_okresy_2016a.jpg

4_okresy_2016b.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2016-09 Stretnutie 4 okresov na Minčole