Choď na obsah Choď na menu

Hornotoryský Tončov kotlík

V tretiu júnovú sobotu – 18.6.2016 zorganizoval KST Mladosť Odeva Lipany v spolupráci s KN Modrá Torysa otvorené majstrovská vo varení kotlíkového guláša. Zdrojovou myšlienkou na uskutočnenie tejto akcii bola snaha pripomenúť si nášho bývalého člena a dlhoročného majstra vo varení guláša, ktorý už nie je medzi nami, Antona Bednára ako aj vzájomné porovnať si kuchárske umenie jednotlivých družstiev.

Na 1. ročník sa prihlásilo celkom10 tímov z Prešova, Hermanoviec, Lúčky, Kamenice a Lipian, ktorí si zmerali svoj kulinársky kumšt a pripravili skvelé guláše pre 300 návštevníkov, ktorí zavítali do Špárovej doliny aby podporili svoje družstvá, alebo si len tak pochutnali na guláši a strávili príjemné sobotňajšie popoludnie, k čomu prispelo aj nádherné letné počasie.

Po 4 hodinách varenia zhodnotila odborná porota snahu a kumšt jednotlivých súťažiacich a vybrala 3 najlepšie guláše. Na 1. mieste sa umiestnil tím „Vareška“ pod vedením Jakuba Dvorščáka z Lipian, na 2. mieste sa umiestnila „Palyho družina“ Pavla Krempaského z Prešova a na 3. mieste skončili „Juniori“ s kapitánom Patrikom Kolačkovským z Lipian.  Cenu verejnosti získal tím KST Lipany so šéfkuchárom Igorom Sladkovským.

O skvelú zábavu počas varenia sa postaral country spevák Ján Figura a poďakovanie za sprievodné akcie patrí aj firme ULTRAPLAST – jazda na segwayoch, Radovi Bednárovi – jazda na koni a Moterestu Špárová za skvelé zázemie, ktoré nám poskytli počas celej akcie.

htk1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

htk.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2016-06 Tončov kotlík