Choď na obsah Choď na menu

4 dni na kolesách

7. 7. 2016

V dňoch 7.7- 10.7.2016 sa 11 členov KST Mladosť Odeva Lipany zúčastnilo akcie ,,4 dni na kolesách“ . Cieľom bolo prejsť na bicykli z Lipian do mesta Krompachy, odtiaľ do Levočskej Doliny a späť do Lipian, čo sa nám s malými obmenami Ivanovho plánu trás podarilo. Celý čas nás sprevádzali  Ľubo - kultúrny referent a Anička - dokumentaristka -  Smetankovci s doprovodným vozidlom, v ktorom nám prevážali batožinu.  Cestu do Krompach sme si spríjemnili zastaveniami vo Fričovciach, kde sme si obzreli kaštieľ s parkom a na drevenom cestnom moste, ktorý prechádza cez rieku Hornád, je technickou pamiatkou a spája Kluknavu so Štefanskou Hutou.

V Krompachoch sme sa ubytovali v študentskom internáte a keďže nám bolo málo, vybrali sme sa peši na Plejsy.  Večer sme strávili spevom za doprovodu gitary a obrazom z finále MS vo futbale.

Ráno sme sa presúvali po hlavnej ceste do Domaňoviec a terénom do Levoče.  Nad Domaňovcami boli kráse výhľady z posedu, na ktorom Zuzka z toľkého úžasu zabudla mobil. Cestou sa k nám pridal Marcel a doplnil počet partie na 12. V Levoči  sme si oddýchli v parku pri príjemnej muzike, obzreli si centrum, budovu gymnázia, využili sprievodne vozidlo a šikovnosť Igorka, ktorý sa vrátil po zabudnutý mobil  a pokračovali do Levočskej Doliny, kde sme mali zarezervované ubytovanie. Posádka sprievodného vozidla sa nám postarala o nákup na večernú grilovačku, takže sme prežili príjemný večer pri klobáskach a pivku od Ivana.

V sobotu sme z dôvodu nočnej dažďovej prehánky museli plánovanú trasu upraviť, čo sme svorne vyhodnotili  ako výhodu. Cestou nás dvakrát osviežil dáždik, ,,okrášlilo“ blato, ktoré rozladilo Vierku a museli sme ho dávať z bicyklov dole v potoku, ale aj tak sme si povedali, že sme prežili pekný deň - zahriali telo a pohladili dušu pohľadom na naše krásne Slovensko.  Po príchode na chatu nám za kolektívnej pomoci Igor,  na večer navaril výborný guľášik.

V nedeľu doobeda sme po duchovnej hodinke v miestnom kostolíku vyrazili  cez Levočské vrchy naspäť do Lipian. Počasie bolo ,,tak akurát“, v Toryskách znova Ľubo s Ankou a banán na osvieženie. Výšľap na Brutovský kopec, občerstvenie, nečakané pohostenie od Terky a potom žiadne kopce, len zjazd do Lipian a spoločný záver akcie pri pivku U Jozefka.

Obdiv si zaslúžia najstarší účastníci Tončo a Andrej a najmladší Maroško, ktorí  tieto  trasy po kopcoch zvládli bez problémov.

Už teraz sa tešíme na druhý ročník akcie ,,4 dni na kolesách“, ktorý plánujeme usporiadať na budúci rok.

Katka Tkáčová

 

4-dni-na-kolesach-2016.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2016-07 4 dni na kolesách