Choď na obsah Choď na menu

38. zraz cykloturistov KST

25. 8. 2016

16 členná skupina cykloturistov nášho KST Mladosť Odeva Lipany sa zúčastnila na 38. zraze cykloturistov KST, ktorý sa konal 25. až 28. augusta 2016 v Červenom Kláštore. Hlavným organizátorom bol KST Stará Ľubovňa. Organizátori pripravili 5 značených cyklotrás rôznej obtiažnosti, 2 pešie túry a v centrálnom  zrazovom priestore kúpeľov Červený Kláštor Smerdžonka bohaté kultúrne a spoločenské sprievodné akcie.

Trasy sme absolvovali v nových dresoch, konečne bolo vidieť, že sme z ,,jedného kmeňa“ ako hovorí Ivan, aj keď sme sa zúčastnili  rôznych trás, niekto si zvolil dlhšiu, niekto kratšiu, ba aj pešiu. Po návrate sme si v altánku pri dobrotách vymieňali zážitky, bolo veselo. Na jednotlivých trasách sme si okrem obdivovania nádhernej prírody Zamaguria a Pienin, mohli popozerať exponáty v informačnom stredisku v Spišskej Starej Vsi, zámok Niedzica v Poľsku, Nestwille Park v Hniezdnom, hrad Stará Ľubovňa, okúpať sa v krátery vo Vyšných Ružbachoch a poniektorí aj huby nazbierať J. V kúpeľoch Smerdžonka, kde sme boli v chatkách ubytovaní, sme mohli využiť zľavy na liečebné procedúry a večer posedieť alebo pohýbať sa (komu bolo cez deň málo) pri muzike. Boli to akčné a príjemné dni, plné zážitkov, stretnutí  a pohody.

Predseda KST SL Paľo Mrug, pri slávnostnom ukončení 38.zrazu zhodnotil zraz ako veľmi úspešný (my sa pridávame) s hladkým priebehom, bez úrazov a počtom prihlásených účastníkov  zatiaľ za najpočetnejší.

Čo nás teší je, že štafetu zrazov prevzali z regionálnej rady KST Žiar nad Hronom, takže už teraz sa môžeme  tešiť na  stretnutie s priateľmi v roku 2017.

Katka Tkáčová

 

Kompletné informácie sú na www.kstsl.sk

Prihlášky a info: Katka a Ivan Tkáčovci tel. 0915 906686, 0908 977647

 

 

Náhľad fotografií zo zložky 2016-08 Cyklozraz SL