Choď na obsah Choď na menu

Revitalizácia prístupových ciest k útulni na Minčole

Tradičnou akciou KST Mladosť Odeva Lipany a lipianskych škôl ku Dňu boja za demokraciu a slobodu je brigáda na útulni pod Minčolom. Toho roku sme ju doplnili aj projektom „Revitalizácia lesných ciest na útulňu pod Minčolom“, realizovaným s prispením prostriedkov  KN Modrá Torysa. Cesta vedúca so skládky pri Kalinovskom potoku, okolo Urdovej chaty a ponad Kalinovský potok v dĺžke cca 4,5 km je vhodná pre cyklistov a bežkárov (nie je taká strmá ako priama cesta na útulňu okolo potoka). Pilčíkom v tejto skupine („Snehulienka a sedem trpaslíkov“) bol Ivo Tkáč. Pomoc mu poskytovali Igor, Tomáš a Igor ml. Sladkovskí, Anka a Ľubo Smetankovci, Jano Džačovský a Dodo Sobota.

Prípravu dreva na útulni pod Minčolom viedol Tibor Hluška, ktorému vypomáhala skupina „Mladí branci“ s Vladom Kocúrekom (poznáte ho aj z aktivít na  Kamenickom hrade), Anton, Lukáš a Tomáš Višňovskí a študenti Gymnazia Lipany. Vlado Plavčan spolu s Paľom Klembarom a pomocníkmi s Gymnázia Lipany čistili cestu od kríža, ktorý je venovaný pamiatke  Slavomíra Fedáka, ku útulni od náletových drevín.

Po ukončení prác čakal na poľovníckej chate chutný guľáš, ktorí pripravili Jožko Saxa, Jožko Kaščák, Marcel Polomský a Bernard Majtner. Počasie nám prialo a až na konci sa spustil dážď a pokropil cestičky. Môžeme tak konštatovať, že zimná sezóna pod Minčolom je pripravená (silvestrovský výstup na Minčol, Podminčolská stopa, zimný prechod Čergovom...).

Záverom patrí poďakovanie všetkým, ktorí pomohli a priložili ruku Tešíme sa na stretnutia v bielom náručí našej prekrásnej prírody.

Dodo Sobota

1711.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2015-11 Revitalizácie ciest na Minčole