Choď na obsah Choď na menu

Stretnutie 4 okresov na Minčole

15. 9. 2013

Turistická jeseň Hornej Torysy začína tradičným stretnutím na Minčole. V septembri na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie – patrónky Slovenska, sa turisti z Lipian, širokého okolia, ale aj z priľahlých oblastí  Poľska a Prešova stretávajú na najvyššom bode pohoria Čergov -  Minčole.

Aj napriek ranným zrážkam sa počasie umúdrilo a privítalo 250 účastníkov slnečným počasím. Dopoludnia sa koná tradičné stretnutie štyroch okresov (Bardejov, Stará Ľubovňa, Sabinov a Prešov). Po úvodných príhovoroch predsedu KST Mladosť ODEVA Lipany Vladimíra Plavčana a predstaviteľov jednotlivých okresov, turisti pripravili pre najmladších priaznivcov zdravého životného štýlu súťaže v preťahovaní lanom, v behu vo vreci, topografii a v behu na 50 m. Pod vedením riaditeľa základnej školy Marcela Polomského a v spolupráci s členmi KST sa zúčastnili súťaže žiaci z okresov Bardejov, Stará Ľubovňa, Sabinov a Lipian. Odmenou im bol nielen dobrý pocit zo súťaženia, pohľady do dolín, ale aj odmeny od  RR KST v Prešove a mesta Lipany vo vecných cenách.

Po obede duchovnú stránku pobytu v prírode sme naplnili zamyslením sa pri kríži na predvrchole Minčola, kde sv. omšu slúžil duchovný otec Michal Marčák. Turisti zabezpečili taktiež možnosť občerstvenia pri útulni. Všetci sme odchádzali do dolín naplnení radosťou lásky k prírode, dobrým pritom z pohybu na čerstvom vzduchu a niektorí aj s darmi prírody.

4_okresy_2013a.jpg

4_okresy_2013b.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2013/09 Stretnutie na Minčole