Choď na obsah Choď na menu

Brigáda na útulni pod Minčolom

16. 11. 2013

KST Mladosť Odeva Lipany zralizoval tradičnú brigádu na útulni pod Minčolom, spojenú s chystaním dreva na zimu a záverečným posedením v dobrej partii pri guláši. Celkom 42 brigádnikov pridalo svoju ruku k dielu, ktoré bude slúžiť nielen nám, ale aj všetkýcm milovníkom prírody.

 

Revitalizácia útulne pod Minčolom

 

Novembrový víkend osláv „Nežnej“ revolúcie sa nesie v turistickom živote KST Mladosť Odeva Lipany v znamení brigády na útulni pod Minčolom. Príprava dreva na zimnú sezónu, čistenie okolia chaty od odpadkov po „tiežturistoch“, osadenie nového hríbika v sedle pod Minčolom /od Kyjova/ bol v pracovnej a priateľskej atmosfére.

Tohoročná brigáda mala aj iné rozmery. Prvý rozmer bol medzinárodný. Akcie sa zúčastnila aj aktívna členka občianskeho združenia Kamennej veže, z Franúzska, ktorá sa neštítila práce na príprave guľaša(Miloš Kožuško, Andrej Benc), pri čistení vnútrajška útulne, výmene zámkov, opravy schodov do otvorenej časti útulne.

Druhý rozmer bol hudobný. Akciu prišli podporiť aj riaditeľ ZUŠ v Lipanoch Jožko Lazorík a Katka Cvancigerová, ktorí nám spevom, hudbou a tancami spríjemňovali deň.

Akcia by bola nemožná bez technickej podpory Ďura Figuru, Imra Urdu, Beďa Smetanu, ktorí poskytli auto a traktor s vlečkou a Tibora Hlušku, dlhoročného hlavného pilčíka akcie.

Akciu podporila aj KN Modrá Torysa.

Sme radi, že akcie sa zúčastňujú aj žiaci základných a stredných škôl. Domov sme odchádzali vyčerpaní, ale plní dojmov a pocitu z dobre vykonanej práce.

Tešíme sa na stretnutie s vami na Minčole na Silvestra, ale aj pri zimných potulkách zasneženými svahmi nášho pohoria Čergov, či už to na bežkách, či peši.

PaedDR. Jozef Sobota, autor projektu 

 

 

brigada-na-utulni-20131116.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2013/11 Brigáda na útulni