Choď na obsah Choď na menu

Stretnutie 4 okresov na Minčole

15. 9. 2012

Už po 23. krát sa stretli turisti zo 4 okresov (Prešov, Sabinov, Bardejov a Stará Ľubovňa) na vrchole Minčola 1157 m.n.m. Štátny sviatok Sedembolestnej Panny Márie strávili priaznivci turistiky a pohybu v prírode za prekrásneho počasia na Minčole.

Na poludnie sa konalo "Stretnutie štyroch okresov", kde k účastníkom účastníkom prehovorili zástupcovia jednotlivých okresov. Stretnutie sa nieslo aj v duchu osláv 700. výročia prvej písomnej zmienky o Lipanoch, ktoré svojím vystúpením obohatil kronikár mesta p. Bucko. Po ukončení oficiálnej časti si žiaci základných škôl (56 detí) zmerali sily v behu vo vreci, behu na 50 metrov a preťahovaní lanom. Ceny do súťaže venovala Regionálna rada KST v Prešove a mesto Lipany. 

Následne sa uskutočnilo odhalenie vyhliadkovej smerovej ružice pri kríži na predvŕši Minčola z príležitosti osláv 700. výročia prvej písomnej zbierky o meste, ktorú osadili turisti z KST Mladosť Odeva Lipany.

Poobede o 14:00 hod. pokračoval sviatok Svätou omšou, ktorú celeboval pán farár Michal, pri kríži na predvŕši Minčola. Obidvoch akcií sa zúčastnilo veľké množstvo (300) turistov zo Slovenska ale aj Poľska, ktorí mali aj možnosť občerstvenia na útulni pod Minčolom. Guláš, pivko a kofola, kávička dobre padli mnohým z nich. Všetci odchádzali do dolín a domovov spokojní a usmiati - Minčol im doprial pohľady do diaľky, stretnutia s priateľmi, duševný relax...

Najbližšie sa stretneme  na Minčole 17. novembra na brigáde, ktorou každoročne pripravujeme drevo na útulňu na zimnú sezónu. Všetkých vás srdečne pozývame.

4_okresy_2012a.jpg

 4_okresy_2012b.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2012/09 Stretnutie na Minčole